Doblet salg i 2018, øker bemanningen med 50 prosent i 2019

House of Control har tredoblet verdien på kundeporteføljen de siste tre årene. Fra 2017 til 2018 har salget doblet seg. Veksten fortsetter, og i 2019 skal selskapet gå fra 60 til 90 ansatte.

I 2015 kjøpte det norske private equity-selskapet Viking Venture drøyt halvparten av House of Control. På tre år har Viking Venture, gründer og ansatte skrudd opp farten på den organiske veksten betraktelig.

Hittil har SaaS-løsningen (Software as a Service) Complete Control vært det viktigste produktet. Med Complete Control registrerer kundene alt av løpende forpliktelser og inntekter, slik at de får en optimal forvaltning med bedre oversikt og kontroll.

Complete Control integrerer enkelt med ERP-systemet hos kunden, og det har virkelig truffet en nerve i markedet: I det stille har House of Control bygget opp en stor portefølje av kunder – og samtidig tredoblet abonnementsporteføljen siden 2015.

Vekst som overgår eiernes forventninger
Dette har gjort selskapet til en vekstmaskin for Viking Venture, som eier 52 prosent av selskapet. Ved utløpet av 2018 er selskapet faste og løpende abonnementsinntekter på over 80 millioner kroner i året, og de anslås å øke til 100 millioner kroner i året tidlig i 2019.

Styreleder og Partner Erik Hagen i Viking Venture er svært fornøyd med utviklingen:

– Vi gjorde en grundig analyse av menneskene, teknologien og markedet da vi kjøpte oss inn i 2015. Selv om vi var overbevist om at vi kjøpte et lovende selskap, må jeg innrømme at House of Control har fortsatt å imponere oss og prestere en vekst langt utover det vi kunne forvente. Hele 116 prosent salgsvekst i nysalget hittil i 2018 og 50 prosent vekst i porteføljen siste år sier sitt. House of Control har produkter som alle virksomheter har brukt for, og derfor tror jeg at dette blir et veldig stort selskap, sier han.

Fortsatt betydelig vekst
Siden 2015 har selskapets 13 ansatte blitt til 60 ansatte. Selskapet har bygget en skalerbar organisasjon med rendyrkede roller i Norden som nå gjør det mulig å sikte videre mot neste mål.

Ambisjonene for videre vekst har blitt større i takt med et stadig sterkere gjennomslag i eksisterende markeder:

– Vi er rigget for en videre sterk organisk vekst samt oppkjøp i nye markeder fremover. I 2019 øker vi bemanningen med 50 prosent, sier gründer og CEO Lasse Sten.

Drar i samme retning: 37 av 60 ansatte er aksjonærer
Veksten kommer også som en funksjon av «indremedisinske» grep i House of Control, forteller Sten.

– Veksten har gjort det mulig å ansette flere personer samtidig som vi har rendyrket rollene, særlig innenfor områdene booking, salg, implementering og support. I tillegg har vi invitert inn ansatte på eiersiden: To av tre ansatte er aksjonærer, og det bidrar sterkt til at vi trekker i samme retning og at det tas riktige grep på mange nivåer i selskapet.

Nye rapporteringskrav på IFRS 16 gir videre vekst
I tillegg til nye markeder, har House of Control allerede erfart at det er et betydelig vekstpotensial i å hjelpe både de børsnoterte selskapene og selskapene med utenlandsk morselskap med å beregne og rapportere på IFRS 16. Dette er et nytt regelverk, som trer i kraft fra nyttår, som krever at leie- og leasingavtaler skal føres som eiendeler og gjeld i balansen.

– Mens mange CFOer og regnskapsavdelinger ser på IFRS 16 som et ork, har dette åpnet nye og store muligheter for oss. Vi har utviklet en unik IFRS 16-løsning som vi nå sømløst kan integrere i vår løsning Complete Control. Vi sparer selskapene for mye repeterende arbeid samt at vi sørger for presisjon i beregningene, sier Sten.